Algemene informatie

Voorafgaande aan de behandeling

Als u komt voor een massage dan is het belangrijk dat u zich eerst thuis gedoucht hebt en dus zo schoon en zo fris mogelijk bij de massagepraktijk aankomt. Bij aankomst zal u eerst worden gevraagd of u voor aanvang van de massage nog gebruik wil maken van het toilet. Na het al of niet gebruik maken daarvan, zal u in de praktijkruimte verzocht worden om uw eventuele persoonlijke wensen kenbaar te maken. Dat kan b.v. zijn bijzondere of extra aandacht geven aan bepaalde spiergroepen, delen van het lichaam die u eventueel niet wil laten masseren of juist extra wil laten masseren, hoe u afgedekt wenst te worden, een hard of zacht uitgevoerde massage. Kortom, hoe u de massage het liefst uitgevoerd wenst te hebben.

Tijdens het voorgesprek wordt u ruimschoots in de gelegenheid gesteld om persoonlijke wensen aan de masseur kenbaar te maken!

Extra aandacht voor bepaalde delen van het lichaam kan gezien de tijd ten koste gaan van het masseren van andere delen van het lichaam. Dit is te voorkomen door b.v. bij aanvang te verzoeken om een verlenging van de massage!

 

De massagepraktijk

De massages worden gegeven in een wat donker gemaakte ruimte, met wat kaarsen, zacht licht en rustgevende muziek. De temperatuur wordt op 24 graden gehouden, de massagetafel verwarmd en er wordt verwarmde massageolie gebruikt. Door dit alles wordt getracht een sfeer te creëren die de cliënt moet helpen bij het ontspannen. De massage zal de rest doen!

Tijdens de massage mag u praten, maar als u in stilte wil genieten dan bent u daar geheel vrij in. Na de massage kan u nog even rustig blijven liggen en staat er een koel glas water voor u klaar. Er is in de praktijk helaas geen douchegelegenheid!

 

Moet ik tijdens de massage naakt op de massagetafel

Zodra u op de massagtafel ligt wordt op het hoofd na uw gehele lichaam afgedekt met handdoeken en wordt alleen het te masseren lichaamsdeel tijdelijk vrijgemaakt. Voor het geven van een ontspanningsmassage is het voor het masseren prettig dat er geen kledingstukken of bandjes in de weg zitten, zodat er zo zoveel mogelijk lange strijkingen gemaakt kunnen worden. Lange strijkingen zonder onderbreking zijn ook meer rustgevend en minder storend voor de cliënt. Te allen tijde staat natuurlijk voorop dat een cliënt zich behaaglijk voelt tijdens het ondergaan van de massage. De cliënt kan dan ook indien gewenst het ondergoed aanhouden. Wordt u liever minder of helemaal niet afgedekt tijdens de massage dan kan dat uiteraard ook! 

 

Contra-indicaties voor het geven van een ontspanningsmassage zijn: 

  • Open wonden

  • Huiduitslag

  • Eczeem

  • Schimmelinfecties

  • Trombose

Bij spataderen zal er ter plaatse minder krachtig worden gemasseerd.

Personen met een gewicht boven de 110 kg. kunnen helaas niet in de praktijk gemasseerd worden.